Ads Top

Çikolata Tatlısı

Pasta kursuna gidelim mi tartışmaları arasında böyle bir tarifle karşılaştım. Malzeme açısından sorun yaşatmayacak bir tatlı ve oldukça güzel görünüyor.








Malzemeler:
2 yumurta
80 gram çikolata (bitter yada sütlü tercihinize göre)
50 gram tereyağı
40 gram şeker
30 gram elenmiş un

İlk olarak yumurtayı iyice çırpın ve ardından şekeri ekleyip, kabarcıklar olana kadar çırpmaya devam edin. Bu arada fırınınızı da 210 dereceye getirip ısınmasını sağlayın.




Bir tencere içerisine çikolata ve tereyağını eritip, üzerine şeker ve yumurta karışımını ekleyin. Duru bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.




Elde edilen karışıma, elenmiş olan unu ekleyin ve karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin. Tatlı kalıbını yağlayıp, elde ettiğiniz karışımı kalıbın 3/2'si kadar kalıplara doldurun.




Tercihinize göre 7 ile 12 dk arasında pişirdikten sonra 5-10dk soğumasını bekleyin ve kalıplarından çıkartın.




Dondurma ve meyveler ile servis yapın...






Blogger tarafından desteklenmektedir.